serveis

Abús sexual infantil, fem alguna cosa!!

 Fes clic a la imatge
Ajudar a víctimes d’abús sexual és la nostra missió, però prevenir és també molt important. Aquesta informació podria evitar que algú sigui abusat. Comparteix-la.

La majoria d’abusos sexuals infantils no es reporten

La víctima és massa petita per saber el que realment li està passant, no sap defensar-se; o calla pel secretisme forçat o comprat pel violador. Altres vegades no diu res per por a la vergonya pública. Com que la majoria dels casos passa dins del nucli familiar, es tendeix a defensar l’abusador i fins i tot culpar el nen titllant-lo de mentider, exagerat o traïdor a la família. La llei tampoc ajuda, en la majoria dels països, com a Espanya, prescriu de manera que quan la víctima és conscient del què ha passat, denunciar no té propòsit, i en el cas dels països catòlics els concordats amb el Vaticà impedeixen que l’abusador religiós sigui jutjat.

Les seqüeles triguen anys a sanar-se i en molts casos no ho fan mai.

Les seqüeles del dany físic: esquinçaments interns, malformació de l’esquena, hemorroides, sífilis, sida, etc.

Les seqüeles del dany mental: depressió, falta d’autoestima, inclinació al suïcidi, fòbies, pors, ansietat, malsons, disfuncions sexuals que afecten la vida matrimonial, sobreprotecció dels seus fills, llaços familiars trencats amb els que prenen bàndols, sentits de culpabilitat, etc.

D’altra banda, l’abusador rarament es reforma perquè no sent cap culpabilitat, les penes, en els pocs casos que són jutjats, són mínimes, i la reincidència és obsessiva.

La vergonya que pateixen les víctimes no permet establir unes estadístiques clares, la qual cosa crea una sèrie de falsos mites:

  • Es creu que els casos són pocs (hi ha milers de nens abusats cada dia).
  • Que el nen està més protegit amb un familiar proper.
  • Que els pederastes només abusen de nenes.
  • Que el prototip d’abusador és una persona rara i ombrívola.
  • Que és un acte puntual.
  • Que només passa en els estrats socials baixos.
  • Que si alguna cosa passés, el meu fill m’ho diria.
  • Que l’abusador no té còmplices que callen el que saben.
Davant l’abús sexual infantil, la indiferència és acceptació
 Comparteix aquest missatge:
Share
Tweet
Forward
+1
Share