Solidaritat

T’han tractat amb amor?
Passa-ho.
No et guardis el favor.
Passa-ho.
Que es propagui més rere més,
que alleugi plor i estrès
i fins al cel arribi després.
Passa-ho.

Henry Burton (1578-1648)

– No hi ha acte de bondat intranscendent. Tot acte té un efecte. – Scott Adams.

– Ser solidari no entén de moments puntuals, practica-ho tot l’any.

– Has de dedicar una mica de temps al teu proïsme. Encara que sigui poc, fes alguna cosa pels altres; alguna cosa pel que no rebis res en pagament excepte el privilegi de fer-ho. – Albert Schweitzer (1875-1965)

– Jo sóc només un, però això no treu que sigui algú. No puc fer-ho tot, però puc fer alguna cosa; i perquè no puc fer-ho tot, no em negaré a fer alguna cosa que puc fer. – Edward Everett Hale (1822-1909)

– Si sent encara mortals ens adonéssim que dia a dia construïm per a l’eternitat, la nostra vida seria diferent en molts aspectes! Cada paraula amable, cada pensament generós, cada obra desinteressada es convertirà en un pilar de bellesa eterna a l’altre vida. No podem ser egoistes i aspres en una vida, i generosos i amorosos en l’altra. Les dues vides estan estretament entrellaçades: una és la continuació de l’altra. Rebecca Springer (1832-1904)

– Tot el que obtens et separa dels altres; tot el que dónes t’uneix a ells. – Francesc d’Assís

– Els éssers humans que no deixen un llegat de grans realitzacions, sinó tan sols una successió de petits gestos de bondat, no han malgastat la seva vida. – Charlotte Gray

– Una de les compensacions més gratificants de la vida és que no és possible tractar d’ajudar sincerament a algú sense ajudar-se un a si mateix. – Ralph Waldo Emerson (1803-1882)

– En un dia qualsevol tens meritíssimes oportunitats de practicar la paciència, de realitzar actes de bondat i de perdonar. Tens temps per a albergar pensaments amorosos, somriure, donar abraçades i conrear la gratitud. Pots proposar prestar més atenció quan et parlen. Pots tractar de ser compassiu, en particular amb les persones difícils o aspres. – Richard Carlson (1961-2006)

– Si ens proposem viure amb compassió i amor incondicional, el món es convertirà en un jardí en el qual es donen tot tipus de flors. – Elisabeth Kübler-Ross (1926-2004)

La qualitat moral és la millor làpida. Les persones que t’han estimat i a les que has ajudat et seguiran recordant quan els “sempre et recordarem” es marceixin. Grava el teu nom en els cors, no en el marbre. – Charles Spurgeon (1834-1892)

– No hi ha acte de bondat que no tingui un efecte posterior. Un gest amable condueix a un altre. El bon exemple s’imita. Un sol acte de bondat arrela en moltes direccions, i aquestes arrels brollen i donen lloc a nous arbres. L’efecte més poderós de la bondat és que torna bons als altres. – Amelia Earhart (1897-1937 [desapareguda])

– La commiseració amb els animals està íntimament lligada amb la bondat de caràcter, de manera que es pot afirmar segur que qui és cruel amb els animals, no pot ser bona persona. Una compassió per tots els éssers vius és prova ferma i segura de la conducta moral. – Arthur Schopenhauer

– Un home, caminant per la platja, va veure un jove que recollia estrelles de mar que estaven a la sorra, i d’una a una, les tirava al mar.
Què fas?, preguntar l’home.
¿No ho veus?, va dir el jove. La marea ha baixat i el sol pega fort. Les estrelles s’assecaran i moriran si romanen aquí, a la sorra.
L’home, sorprès, va dir assenyalant la filera d’estrelles a la platja:
Jove, no té sentit, mira quants quilòmetres de platja hi ha amb centenars d’estrelles morint.
El noi no va dir res, es va ajupir, va recollir un estel, va córrer a la riba i la va llançar al mar. Es va acostar a l’home i li va dir:
Per aquesta estrella, té molt sentit.